Калоян Махлянов-Котоошю продължава да не познава вкуса от победата в Токио, след като претърпя поражение и в трети кръг на супертурнира "Аки башьо".

В двореца "Кокугикан" българският "одзеки" този път бе повален от Хомашо с "ошидаши". Калоян все още има положителен баланс срещу този японец /8-6/, но днес допусна четвърто поредно поражение от него. Хакухо продължава без грешка, след като се справи със съпротивата на Окиноуми, а кандидатът за "йокодзуна" Харумафуджи пребори Уаканосато.

Харумафуджи вече допусна една загуба и се нуждае от победи във всичките си оставащи срещи, за да придобие най-високия ранг в сумото.

Утре Калоян Махлянов излиза срещу Йошикадзе, който е от удобните за българина съперници. От пет мача между двамата Котоошю има четири победи, три от тях поредни в последните срещи.

Добрата новина за България днес е победата на другия ни професионален сумист Даниел Иванов-Аоияма. Заради контузия в кръста той не игра в първите два кръга, а днес изигра дебютния си мач на "Аки башьо" във втора дивизия "джурю" и победи опонента си Широнорю. Имаше вероятност Аоияма да пропусне целия турнир и ако това бе станало, Синята гора щеше бъде понижен в трета дивизия "макушита" и щеше да загуби елитния си статус "секитори", както и много привилегии, които сега ползва.