След  четири ултимативни победи Кало Бинев се качи на най-високата стълбичка на Европейското клубно първенство по таекуондо, което се проведе в Анталия тази седмица.

В първата среща младият Бинев  разгроми състезателя на страната домакин – Турция с 14:3, след като се класира първи в категория до 51кг.  Голямото постижение дойде  на втората среща в която той победи с 5:1 представителя на Украйна, който е бивш бронзов медалист на световното първенство.  С 2:1 Кало елиминира и съперника си от Азербайджан в третата среща, като това го отведе директно към финала на първенството. Бинев се изправи срещу финалиста на Холандия и с резултат 6:3 го отстрани и грабна европейската титла, демонстрирайки силния български дух и очертавайки блестящо спортно бъдеще. 

Кало е син на настоящият депутат Слави Бинев, който също е европейски шампион, както и бивш състезател и треньор по таекуондо. Припомняме, че младата българска надежда Калоян  има вече вице-европейска титла от Атина през 2012 г  и многобройни първи места от европейски и световни турнири. Той игра за клуба „ТСС” - Фридрихсхафен, на бившия национален треньор на Германия – Маркос Кьонефелд.