Отново е понеделник и отново е време за традиционната ни анкета, в която Ви питаме за Събитието на изминалите седем дни.

Въпреки че родният шампионат, както разбира се, и повечето първенства в Европа са в пауза заради решителните баражи за класиране на Мондиал 2018 и контролите на националните тимове, искри по оста ЦСКА – Лудогорец не липсваха.

Двата клуба се „захапаха“ заради сектора за гости на „Лудогорец Арена“, който получи прозвището „Аквариума“. Заваляха декларации, а в крайна сметка стана ясно, че разградчани започват строеж на нова трибуна.

На боксовата сцена Тервел Пулев продължи да бъде безапелационен и записа пета поредна победа в пети мач на професионалния ринг. Братът на Кубрат съсипа украинеца Артьом Редко само за три рунда в Берлин.

В същото време националният тим на Италия претърпя изненадващо крушение срещу Швеция в първи бараж за класиране на на Мондиал 2018. „Скуадра адзура“ падна с 0:1 в Солна и постави под сериозно съмнение участието си в Русия.

На другия полюс пък бе представянето на Швейцария и Хърватия, които подпечатаха визите и за световните финали догодина.

Във Формула 1 Себастиан Фетел спечели състезанието за Голямата награда на Бразилия, а местният талант Фелипе Маса обяви отказването си от спорта.

Волейболният Марица пък си осигури историческо класиране в групите на Шампионската лига.

ГЛАСУВАЙТЕ В НАШАТА АНКЕТА ТУК!