Трансферната сага около младия белгийски колоездач Киан Уитдебрукс продължава с пълна сила.

Преди дни от Йъмбо-Висма се похвалиха с привличането на 20-годишния талант, който впечатли мнозина със силното си каране и осмото място във Вуелтата през тази година.

Малко след това обаче от настоящия му отбор Бора-Хансгрое отрекоха информацията, настоявайки, че белгиецът има договор с германския тим до края на 2024-а година.

Събитията около тази късна трансферна сага, тъй като прозорецът за трансфери отваря през август, все още няма своя край. Ето някои от подробностите през последните дни и какво се случва с белгийския талант.

Уитдебрукс е бил уверен от своя агент, че неговият договор с Бора е прекратен на първи декември и сега предстоят съдебни процеси и дела с немския тим. От Бора пък настояват, че той все още е техен състезател и искат 1 милион от Йъмбо-Висма, за да го откупят.

Киан Уитдебрукс пък се готви, като той дори се включи в едно от тренировъчните занимания на Израел-Премиер Тек, в което бе и големият шампион Крис Фрум. Именно британецът качи снимка в социалните мрежи, на която се вижда, че в края белгиеца следва колоездачите на израелския тим, но с черно трико, а не с това на Бора или на Йъмбо-Висма, които към момента спорят за услугите му.

По последна информация пък Уитдебрукс все пак ще вземе участие в тренировъчния лагер на Йъмбо, въпреки че подробностите около сделката и неговия договор все още не са изяснени. Лагерът на отбора започва днес и продължава около десет дни.