Марк Кавендиш бе изписан от болницата, където се възстановяваше от отказал бял дроб, получен при колоездачен инцидент, и е обратно у дома, съобщиха белгийски медии.

Кавендиш кара за белгийския тим Десеник-Куикстеп и бе с две счупени ребра и отказал бял дроб миналата неделя, когато претърпя инцидента на популярното състезание Шестте дни на Гент. „Отказалият бял дроб се разви много положително и той успя да напусне Университетската болница“, заяви всекидневникът Het Nieuwsblad.

Според информацията, жената на Кавендиш е закарала 36-годишния колоездач до дома им в Есекс. Все още има съмнения относно това къде ще кара Кавендиш следващия сезон. „Не можеш да поставиш договор под носа на мъж, който лежи в болнично легло“, сподели шефът на Десеник-Куикстеп Патрик Лефевер по-рано тази седмица. Колоездачът иска да остане в спорта, след като прекрати професионалната си кариера, като директор в някой отбор, и иска да кара още един сезон, според Лефевер.

Определен за най-великия спринтьор в историята на Тур дьо Франс от организаторите на надпреварата, той има 34 етапни победи. Британецът спечели четири от тях, докато взимаше минимална заплата в Десеник-Куикстеп миналия сезон, въпреки че получи допълнителни приходи от индивидуално спонсорство. Кавендиш караше в Мадисон в неделя, когато световният и олимпийски шампион от Дания Ласе Норман Хансен претърпя инцидент пред него, след като Гербен Тисен се подхлъзна на мокър участък от трасето.