Тази година българска снукър федерация навършва 10 години от създаването си. В тази връзка от родната федерация подготвят много изненади за деца и фенове на снукъра.

На 15 и 16 декември всеки любител на играта ще може да се докосне до истинска снукър маса с някои от най-добрите играчи и треньори в България. Това може да се случи в Bulgaria Mall в събота и неделя (15 и 16 декеври).

Снукърът възпитава в децата честност, търпение и уважение към противника. Отворените врати на БСФ ще дадат възможност на малки и големи да се запознаят със спорта от близо, дори и да не са го практикували. На място ще има много изненади и игри с публиката.

За своите 10 години българска снукър федерация се утвърди на международната сцена и извоюва своето място в световния снукър благодарение на перфектната организация на редица събития. В България се проведоха 4 турнира за професионалисти от сериите PTC, където видяхме най-големите имена в спорта.

Родната федерация бе домакин на 12 Европейски първенства и 3 Световни шампионата за аматьори в рамките на тези десет години. Наши състезатели участваха на други 9 Европейски първенства. Два пъти имахме представители в квалификациите за Световното първенство в „Крусибъл“ в лицето на Ивайло Пеков и Братислав Кръстев. Последният е главен асистент треньор към Европейската снукър асоциация. В България вече има петима лицензирани треньори по снукър.

За последните 10 години се изиграха над 80 ранкинг турнира в страната, където са участвали над 130 играчи. Всяка година в страната ни се организират демонстративни двоубои с най-големите легенди като Рони О‘Съливан, Стивън Хендри, Джими Уайт, Джон Хигинс, Марк Уилямс и други.

Не на последно място остана и страхотното развитие на българските снукър рефери. Българките Десислава Божилова и Пролетина Величкова се утвърдиха като елитни рефери в световния снукър благодарение на организираните международни турнири в България и сега вече са част от календара на световната снукър федерация.  Много други български съдии също реферират двубои на Европейски първенство и други турнири.

Бъдете част от програмата и подкрепете българския снукър в Bulgaria Mall на 15 и 16 декември.

източник: БФ Снукър