Именитият състезател по вдигане на тежести Гълъбин Боевски вече е в България, информира БНТ. Бившият спортист се прибра у нас с полет от Париж. Не е ясно каква е причината за завръщането му, тъй като Боевски бе осъден на 9 години и 4 месеца затвор от съд в Бразилия за наркотрафик.

Бившият щангист кацна в 14.00 часа на Летище София. Преди две години той бе заловен на аерогарата в Сао Пауло с 9 килограма кокаин. Тежката му присъда не бе намалена дори през през 2012 година, когато второинстанционният апелативен съд в Бразилия отказа да намали присъдата на олимпийския и световен шампион.

На летището в София Гълъбин Боевски отказа да даде подробности за завръщането си.

От БНТ потърсиха отговор и от посолството на България в Бразилия. На въпроса какво могат да кажат за случая "Гълъбин Боевски", от посолството отговориха: „Ние можем да знаем, но нямаме право да даваме информация.“

Адвокатът на именития ни спортист също не внесе яснота по повод появата на Боевски у нас. Ивайло Дерменджиев заяви лаконично: „Не знам, да ви кажа точно, по-скоро жена му трябва да питате, тя е на място там. Движат се документи, но да ви кажа нещо конкретно - не мога, а и нямам оторизация.“

През 2011 година, в нощта на 24 срещу 25 октомври, Гълъбин Боевски беше задържан с 9 кг. кокаин на летището в Сао Пауло. Наркотикът е бил укрит в багажа на щангиста. По време на процеса в Бразилия Гълъбин Боевски твърдеше, че кокаинът в куфарите е бил поставен без негово знание.