Българските национални боксьори изтеглиха изключително тежък жребий тази вечер за Световното първенство в Милано.

В кат. до 64кг. Симеон Чамов, ще срещне многократният шампион на Европа и света Сергей Игнатиев.

В кат. до 75кг. Младен Манев ще боксира с познатия му македонец Фалум Жута, а при успех ще излезе срещу Константин Буга (Германия). При нова победа на ринга в Италия, му предстои среща срещу победителя от среща на боксьори от Куба и Русия.

В кат. до 91 кг. Тервел Пулев има като за начало лека среща с представителя на Афганистан Абдул Валид. При очакван успех, ще се изправи срещу фаворита в категорията Акоста Дуарте от Куба.

Симеон Бунарджиев в кат. до 60кг. има тежката задача да победи изключително силния арменец Авакханян, но при евентуална победа го очаква азера Руслан Гасмов.

Европейският шампион Кубрат Пулев има лека задача в първата среща – сблъсък с представителя на Албания Нелсон Хуса. Второто му излизане на ринга ще бъде срещу победителя от мач между боксьори от Сърбия и Словения. При втора победа на Кобрата за влизане сред медалистите, ще му се наложи да срещне олимпийския и световен шампион Роберто Камарели, от когото има три загуби. Камарели спря Пулев и на Световното първенство в Чикаго, когато го победи точно в срещата за бронзовия медал. Камарели е спряган за най-добрия боксьор в тежка категория в последните пет години. На Европейското в Ливърпул Камарели не взе участие.

С най-голям шанс за медал са състезателите ни в леките категории Александър Александров (51кг.) и капитанът на България Детелин Далаклиев (54кг.).

Александров среща в първия кръг силния, но не и непреодолим боксьор на Камерун Томас Есомба и при победа, ще се изправи срещу победителя от срещата Пакистан - Таджикистан.

Капитанът на отбора ни Далаклиев играе срещу представителя на Виетнам, а нагоре в схемата го очаква победителя от сблъсъка Аржентина - Австрия.

Жребият за Световното първенство бе дирижиран за първи път в историята на аматьорският бокс. В Милано участват 580 състезатели от 146 държави, което е рекорд на първенствата на планетата.