Капитанът на женския национален отбор на България по тенис и спортен директор на Тенис клуб Локомотив Пловдив Дора Рангелова застана изцяло зад идеята за реконструкцията на стадион Пловдив.

"По стечение на обстоятелствата нашите кортовете са в непосредствена близост със стадиона и виждам как вече 20 години спортното съоръжение се руши. За съжаление толкова време не можахме да намерим начин и средства да го възстановим" заяви в интервю за Гонг именитата ни тенисистка от близкото минало.

"На тенис кортовете на комплекс "Локомотив" всяка година провеждаме международни турнири и всички ме питат защо стадиона е в такъв вид. Трудно ми е да им отговоря. Спортен комплекс с толкова много съоръжения на едно място едва ли има другаде по света. Това е цяло съкровище за града ни. Ще е прекрасно, ако с общи усилия успеем да реализираме идеята за реконструкцията на стадион "Пловдив" допълни Дора Здравкова Рангелова.

Oлимпийската шампионка по академично гребане от игрите в Монреал Стоянка Груйчева също изказа категоричната си подкрепа за идеята. Тя обаче изрази песимизма си относно това дали държавата ще отпусне необходимите средства за реконструкцията на стадиона.