На завършилото в столицата Общо събрание на Българския стрелкови съюз делегатите от клубовете в страната единодушно избраха за председател Елка Васева, която в последните месеци беше упълномощена от предишния ръководител Весела Лечева да изпълнява тази длъжност. Промяната се наложи според устава и нормативните документи на съюза, имайки предвид факта, че Весела Лечева е назначена за спортен министър и още в началото на месец август по законовия ред тя подаде оставка от поста шеф на БСС. Събранието, което беше свикано за промяната на председателя на стрелковия съюз и премина в духа на конструктивния диалог, като присъстващите бяха обединени около идеите и целите на новия шеф Елка Васева. Тя запозна делегатите с основните приоритети на централата, като водещо беше подобряването на материалната база в цялата страна и най-вече условията и състоянието на комплекса в столичния квартал „ Гео Милев“ . Васева получи подкрепата на всички представители на клубове, като в следващото заседание на управителния съвет ще се избере и нов спортен директор. Малко след пристигането си от Белград , където през уикенда спечели поредните медали за България от голям международен турнир Антоанета Костадинова беше категорична ,че ситуацията около възможностите за подготовка у нас трябва коренно да се променят , за да може да се води пълноценна тренировъчна дейност.

„Виждаме в какви условия се подготвят нашите конкуренти от близките държави и е крайно време у нас да се случат така очакваните ремонти . Много сме назад в това отношение и това трябва да се промени генерално. България заслужава да има стрелбищни комплекси, които да домакинстват на сериозни международни турнири и да се гордеем с това. Със сигурност при възможности за целегодишни тренировъчни занимания ще се подобрят и резултатите ни, а и ще имаме и по-голямо самочувствие като състезатели“ ,сподели сребърната медалистка от Токио Антоанета Костадинова.

На същото мнение беше и най-успешната родна спортистка с пет медала от Олимпийски игри Мария Гроздева.

„ Знаете, че и аз бях председател на стрелковия съюз преди време и направих доста неща по отношение на спортната ни база ,но дано в следващите месеци да имаме положително развитие на този изключително голям проблем със стрелбищата. Трябва поне един модерен комплекс, който да бъде дом на нашия спорт и това според мен е комплекс„ Гео Милев“ в София. Да има възможност за тренировки на 10, 25 и 50 метра на пистолет и пушка. Състоянието му към момента е трагично и трябва да се ремонтира основно. Имаме големи традиции в стрелбата и започнаха държави, които побеждавахме навсякъде да бъдат преди нас, най-вече заради базата и възможностите за пълноценни тренировки с електронни мишени. У нас има много талантливи млади състезатели и заслужават да се подготвят в нормални условия, за да представят родината ни успешно на всеки голям спортен форум“, заяви Мария Гроздева.

В дните до края на декември ще бъде изяснен и спортния календар за 2023 година със събитията от вътрешните турнири и международни изяви за юноши, девойки, мъже и жени.