Снощи се проведе първият треньорски съвет на Българската федерация по кану-каяк (БФКК) след избора на новото ръководство на 7 Април 2009 година.

За Председател на треньорският съвет единодушно беше избран Дамян Дамянов. Определен беше вътрешният и международен календар за състезанията през 2010 година.

Базата на язовир Кърджали е готова да поеме подготовката на състезателите при отлични условия. Ще бъде сключен договор с фирма „Пластекс” - водеща в производството на лодки, която да бъде официален спонсор на БФКК.

Тренажорите за подготовка ще бъдат в най-скоро време на разположение на клубовете в оборудвани за целта зали в големите спортни центрове. Да се инвестира в клубовете е основният приоритет на БФКК.

За целта всеки клуб ще разполага с лаптоп, за да се получава пълна, точна, ясна и своевременна информация от НПЛ и федерацията, ще бъдат информирани за новостите и изискванията в световният спорт.

Всички бяха единодушни, че трябва да се промени методиката на подготовка с цел подобряването на техническите умения и функционално състояния на състезатели.