България може да има своя член в МОК още през 2008 година. Световната олимпийска централа вчера е изпратила писмо, с което изразява желанието си родната централа да избере своята номинация за член от квотата на спортистите. Всяка родна федерация сега трябва да определи своя кандидат, а БОК да избере номинацията.

Относно варианта Стефка Костадинова да стане член на МОК, председателят на олимпийския ни комитет заяви: „Много е рано за това. По-важни са летните олимпийски игри в Пекин, а пък и до 2009 година няма да има избор на членове от Европа”.

Стефка Костадинова е радостна, че Международния олимпийски ден 23-ти юни ще бъде отбелязан подобаващо у нас в 23 града под мотото „Международен олимпийски ден – достъпен за всички деца”. Организатори на проявите са БОК, Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи, клубове „Широко сърце” и общините Варна, Пловдив, Шумен, Габрово и Русе. Участие в празника ще вземат и много деца сираци.

На срещата с журналисти в сградата на БОК бяха Боян Радев и Валентин Йорданов, който подариха на Стефка Костадинова уникални статуетки по случай сватбата й.

Председателят на БОК лично е била поздравена от президента на МОК Жак Рог, Сергей Бубка и други влиятелни членове на организацията. Костадинова е получила и ръчно написано писмо от принца на Монако Албер. „Всички те ми пожелаха да бъда олимпийска шампионка и в личния си живот” сподели младоженката.