Кубинските боксьори Гилермо Родриго и Ерисланди Лара, които избягаха от националния отбор преди около седмица, са били арестувани в Бразилия. Двамата бяха в неизвестност няколко дни, след като напуснаха тима си по време на Панамериканските игри.

Двукратният олимпийски шампион в категория 54 килограма Гилермо Ригондо и световният шампион до 69 килограма Лара избягаха от националния отбор преди срещите си от ¼-финалите на надпреварата в Бразилия.

Съдбата на боксьорите оттук-нататък все още не е известна.

Малко след бягството им бе обявено, че те са в Германия, където са подписали договор с немския спортен тв канал Arena TV. Бразилската полиция задържа двамата спортисти, тъй като у тях нямало никакви документи.

Немският мениджър Ахмет Онер, с чиято компания Ригондо и Лара би трябвало да са подписали, все още се надява, че те ще стигнат до Германия.

„Дано да се отнасят добре с момчетата, а Фидел да престане да ги преследва и да освободи семействата им”, заяви агентът.

След бягството на боксьорите Фидел Кастро нареди близките на двамата да бъдат арестувани, а автомобилите и къщите им бяха конфискувани.