Председателят на УС на БСТ Иво Тонев коментира изтичащата 2010 година и резултатите, които постигна тотализаторът през нея.

„Тези хора, които не са спечелили нека да знаят за какво отиват реално техните пари - за българския спорт. Ще се опитаме да направим още няколко инициативи, за които ще говорим в началото на следващата година. Ще се опитаме да подобрим материално-техническата база на много места със средствата, с които разполагаме. Така, че всички да виждат какво се случва. Нямаме никакво намерение да спираме. Напротив, ще се постараем оттук-нататък да организираме още добри инициативи“, заяви Иво Тонев.

Той не поиска да конкретизира кое смята като най-голям успех на Спортния тотализатор през 2010 година. „За мен най-важното е, че всички виждат какво се случва в Българския спортен тотализатор. За мен това беше най-важното нещо.“



„Единствено около невзимането на спечеления рекорден джакпот имаше коментари и доста несериозни неща, които се изговориха в един кратък период, Именно по тази причина имахме извънредно заседание на УС, на което взехме решение парите, които трябваше да останат в тотализатора от този непотърсен джакпот, да ги върнем отново в игра. Върнахме ги и те бяха спечелени. Приходите от Българския спортен тотализатор отиват единствено за спорт и за нищо друго. Този случай за мен не беше скандален и не се забеляза отлив на играещите след това. За наше съжаление човекът, който спечели най-големия джакпот в историята на БСТ, не дойде да си го вземе. Няма как да сме разбрали защо не е дошъл да го стори.“

„Ще бъде леко увеличен фишът след Нова година, така е. Нормално - всичко ще бъде съобщено. Няма нищо изненадващо. Предвиждаме нови игри и доста нови неща“, добави шефът на Тотото.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че през тази календарна година постъпленията на тотализатора са с 24 милиона лева повече от миналата. „Така е до момента, но до Нова година очаквам те да станат още повече“, завърши Иво Тонев.