Световният шампион по борба Иво Ангелов обяви, че няма проблем с килограмите, след като бяха променени категориите. Спортист номер 1 на България за 2013 година ще има да сваля само 1 килограм до 59кг, което не е особено предизвикателство за него.

В момента Иво Ангелов се възстановява от операция, направена на носа му и ще трябва да почива около 20 дни. Състезателят обаче не знае дали ще може да вземе участие в турнира „Никола Петров“.

„Колкото до новата категория – един килограм ще свалям надолу, но няма да е проблем за мен. Ще видим на първото състезание. Аз свалям само един килограм, но има хора, които свалят по 10-20 килограма и още 1 килограм ще е голям проблем. Имам режим, в който избягвам много храни, иначе не спазвам кой знае какъв режим. Пия много вода, а след 19.00 – 20.00 часа вечер не ям“, разкри Иво Ангелов.

„На дискотека не съм ходил, какво да правя на дискотека. Имах интервенция на носната преграда, имах малко проблеми вчера и докторът даже ми се скара, трябва ми пълна почивка. Казаха ми 20 дни, че не трябва да вдигам никакви тежести“, коментира Иво Ангелов.

На въпрос, дали ще пропусне турнира „Никола Петров“, борецът отговори: „Не знам, Армен Назарян ще каже дали ще се боря и дали ще съм във форма.“

Относно решението на Валентин Йорданов да не се кандидатира за нов мандат начело на Българската федерация по борба, Иво Ангелов сподели: „Ако мога да говоря с него, ще го помоля да не се отказва, борбата ще изгуби много.“