Световният и европейски шампион Иво Ангелов се класира за финала в кат. до 59 кг класически стил на европейското първенство по борба, което се провежда в Нови Сад (Сърбия).

В епичен полуфинал борецът от Перник надви с 3:2 Мингиян Семенов от Русия. Всичките точки за българина дойдоха през последната минута и така той обърна резултата в своя полза. Ангелов започна от осминафиналите, където пребори Хамет Рустем след преднина 3:0 и контузия на турския състезател. На четвъртфиналите бе победен и Ерик Торба (Унгария) със 7:1.

В решителната битка за златния медал Ангелов ще се бори с Кристиан Фрис (Сърбия). Треньор на отбора на Сърбия при класиците е Стоян Добрев. 

В кат. до 66 кг Дейвид Димитров отпадна на осминафиналите след загуба с 1:5 от Мате Кразней (Унгария). Преди това младият българин се справи с Михал Новак (Чехия) с технически туш в квалификациите.

Пламен Ташев отстъпи пред Мати Куосманен (Финландия) с 2:5 на осминафиналите в кат. до 98 кг. При най-тежките до 130 кг Милослав Методиев загуби с 1:3 Алин Чурачу (Румъния).