Малка България отново блесна в световната атлетика и то не къде да е, а в най-атрактивната дисциплина - спринта. Двете ни уникални перли - Ивет Лалова и Тезджан Наимова доказаха мястото си сред елита от тъмнокожи състезателки и биха могли заедно да постигнат нещо изключително на Световното в Осака в края на август.

Огромна грешка би било, както вече публично ни предупреди корифеят в родната атлетика Григор Христов, да създаваме напрежение и да предизвикваме конкуренция на вътрешно равнище. Двете трябва да си помагат на международната сцена, защото заедно на финал шансът ни за медал, а защо не и два, нараства неимоверно. Тактиката от години прилагат в САЩ и Ямайка, а талантливите ни Ивет и Тезджан също могат да опитат, пък каквото сабя покаже….

Ясно е, че Лалова има повече опит при жените, докато на Тезджан ще й трябват няколко години докато свикне със схемата на каките. Като прибавим към тях и завърналата се Нора Иванова може би българското трио ще ни донесе така бленуван медал при жените в спринта, а защо не и титла. Заедно на пистата със сигурност ще объркат сметките на Големите сили.

Иначе за Ивет битката тепърва предстои, въпреки страхотното завръщане с победата в Белград. Силен турнир в Полша на 10-ти юни, пет дни по-късно старт в Осло - началото на Златната лига.

В Норвегия очакваме да участва и Венелина Венева в скока на височина, дано за нея тази година се окаже златна - нещо, което чакаме да реализира от доста време насам.

100-те метра при жените босовете от ИААФ включиха в разпределението на джакпота, но конкуренцията е огромна и за европейска състезателка 6 победи биха били чудо.

Ивет обаче е орисана да постига невероятното, но все пак голямата й цел този сезон трябва да е Световното в Япония.

Страната на изгряващото слънце е носила късмет на българския спорт, олимпийското злато на Катя Дафовска, бронза от шампионата на планетата за волейболистите ни, втората световна титла на Албена и Максим са успехи, които винаги ще носим в сърцата си. В атлетиката също Япония е била печелившо място, Христина Калчева именно там спечели злато на закрито в скока на височина.

Сега българските звезди трябва да се подготвят като за Световно, а късметът по принцип помага на добрите. Важно е да останем сред тях!