Ивет Лалова е била подложена на поредна проверка от допинг-ченгета по празниците, научи Гонг. Най-бързата бяла жена на планетата даде своята 21-а уринна проба за 2007 година в зала Фестивална на 28 декември. „Вече сме свикнали. Дори, ако не ни проверят, започват да ни липсват. Не скучахме по Коледа и Нова година. Не ни забравят,” коментира личният треньор на Ивет – Константин Миланов. Лалова, заедно с Цветелина Кирилова, стартираха подготовката си за 2008-ма година още в първите часове на годината – Цветелина на 1-ви, а Ивет на 2-ри януари.

„Тренираме добре. 40-годишната зала Фестивална пак ни приюти. Да е жива и здрава, добрата стара зала. Ние сме свикнали с тези условия – сравнително топло и сравнително сухо. От 14-ти януари по всяка вероятност заминаваме за Австрия. Задоволителни са резултатите на Цветелина, оптимист съм, че още на първите състезания двете ще покрият квота за Световното. И Ивет ще стартира за първи път на 28 януари. За зимата нямам специални планове за нея, готвим се изцяло и само за Пекин, а Ивет ще направи няколко старта само за сравнение на силите,” разкри Коце Миланов.

Специалистът, който в края на годината напусна ОСК Левски след дълги години отдадена работа, вече е решил какво е следващото предизвикателство. Освен заниманията си с двете ни елитни атлетки Ивет и Цветелина, до месец се очаква да открие свой собствен клуб по лека атлетика.

„Заедно с братовчед ми Златин Йонков, който 10 години е в управлението на БФЛА ще направим школа специално за спринт за млади подрастващи таланти под формата на клуб. Ивет и Цвателина на този етап не могат да бъдат част от него. Блазня се от мисълта да се казва „Клуб Миланов”. До един месец се надявам той да е реалност,” разкри още Коце Миланов за Гонг.