Ивет Лалова както винаги остана позитивна, въпреки разочарованието от отпадането на полуфиналите на 200 метра на Световното по лека атлетика.

11 стотни не стигнаха на Ивет за място на финала

Ивет призна, че е очаквала много по-добро постижение от себе си и призна, че е най-тежко, когато пропускаш място на финала по този начин, оставайки само на първата позиция след финалистките.

„Ако ми бяха казали, че с 22,85 ще се затвори финала, щях да се изсмея. Но трудно се бягат 200 метра тук. В сравнение с Пекин и Рио, това, което имах там като усещане по самия вираж. Тази година имах някои грешки през сезона, които тук ги усещах още повече”, обясни Лалова.

„С Дафне след края на бягането обсъждахме, тя каза, че са ѝ размазвали всички линии. Не знам дали този вираж просто е от предишни години, тъй като стадионът е построен още 2011 и така е останал, а сега вече ги модернизират, или просто моят ден е бил такъв. Но не ми бяха лесни тези 200 метра, очаквах да бягам 22,50. Няма как, надявах се, но това е, малшанс.”

„Малшанс, девето място, най-мъчното и най-тежкото място, повярвайте ми. Това може само да ме мотивира, благодаря на всички за подкрепата”, допълни Лалова.