Една от най-добрите ни спринтьорки Ивет Лалова се завърна на пистата след контузията, която получи през зимния сезон. Лалова участва на Държавното първенство, а сега е в състава на България за първото Европейско отборно първенство по лека атлетика на 20-21.06 в Банска Бистрица.

„Щастлива съм след първия си старт след контузията, защото не вярвах, че толкова рано ще се върна през летния сезон. Това разкъсване на сухожилието ме държа два месеца извън пистата и Берлин взе да ми се струва доста далече. Много закъснях с подготовката си. Казвам го с разочарование, защото се надявах тази година да ми е много силна. Все още има време за Берлин, за да се приближа максимално до финала”, коментира Ивет Лалова и добави, че не е доволна от резултата си на държавното.

„Все пак и двете с Инна Ефтимова сме фини спринтьорки и насрещният вятър ни повлия доста. Все още не мога да си поставям като цел резултати. Ще дам всичко от себе си. Надявам се да имам късмет”, сподели Лалова, която ще участва в щафетата 4х100 и в бягането на 100 метра, но извън класирането на Европейското отборно в Словакия.