Топ-спринтьорката Ивет Лалова участва в поредното заседание на Комисията на атлетите към Европейската централа. Чаровницата се завърна късно снощи от Торино и се съгласи да коментира пред Гонг представянето на българите на Европейското в зала.

„ За съжаление не успях да гледам много от състезанията, но искам да поздравя всички и най-вече Николай Атанасов- Джоко, който във финала си направи и лично постижение. За медали вече е много трудно да говорим. За съжаление спорта в нашата държава се развива с много бавни темпове в сравнение с белите страни и нещата не опират само до талант. За пример ще Ви дам подготовката в зала Фестивална през зимата, извън всякакви учебници и стандарти. Как да работиш за бързина в спринта при 5 градуса температура. Абсурдно! Това ни изигра лоша шега. Ето и моята контузия- мислехме, че е само мускул, но става въпрос и за сухожилие, което влошава нещата. След като се прибрах в България се чух и с Момчил Караилиев, който също е със сериозна травма.”-коментира Ивет.

Според нея възстановяването й ще продължи колкото е нужно, треньорът Коце Миланов е на мнение, че не бива да се избързва, защото най-важното състезание е Световното през август в Берлин.

„Ако трябва ще пропусна първата част от летния сезон. Все пак не искам кариерата ми да приключи за една година. Надявам се още дълго време да остана на пистата.”-казва Лалова.

Ивет сподели и няколко любопитни факта от заседанието в Торино. При европейските отборни състезания първият спринтьор, който направи фаул- старт ще бъде директно изхвърлен от шампионата. Атлетите са длъжни оттук нататък според най-новите изисквания на УАДА да представят адрес всеки ден от годината, на който да присъстват по един час дневно.

Драконовски мерки, но в атлетиката допинг- гонитбата е може най-жестока и безмилостна. Вече се убедихме.