Топ спринтьорката на България Ивет Лалова не се присъедини към лекоатлетите ни в Милано. Най-вероятно тя и треньорът Константин Миланов ще пристигнат направо в Осака. Официалното откриване на Световното по лека атлетика е на 25-ти, като още през нощта българско време започват квалификациите.

Първоначално имахме информация, че Ивет ще се присъедини към българската група в Милано днес, откъдето ще отпътува за Япония, но очевидно се е наложила промяна и може би тя и треньорът й са избрали по-удобна дестинация за Осака.

Ивет се готвеше в чужбина и амбицията й за Световното е влизане във финала. Ще бъде много трудно за чаровната ни спринтьорка отново да бъде сред най-добрите, тъй като 2 години отсъствие от пистата е много време, а основните конкурентки от САЩ и Ямайка са във върхова форма. За Ивет сега най-важно е самото завръщане на пистата, самочувствие в бяганията и оттам нататък – каквото сабя покаже.

Останалите ни състезатели, начело с другата ни перла в спринта - Тезджан Наимова, са в отлично настроение. Призори те отлетяха за Милано и вече са в самолета за Осака.