„Единственото, за което съжалявам, е, че не съм във формата, която ми се искаше”, коментира Ивет Лалова след участието си в четвъртфинала на 200 м в Берлин.

Ето какво сподели Ивет Лалова пред Гонг:

„Все пак се радвам, че бях тук в Берлин и се състезавах. Атмосферата бе невероятна. Става едно изключително световно първенство. Видях се с много атлети, мениджъри и получих поздравления от хора от цял свят, което ме радва и мотивира да продължавам да тренирам. Когато сезонът е малко труден, е по-трудно после да намериш мотивация да тренираш пак за следващия сезон. Аз се радвам и съм щастлива, че бях тук. Това ми беше целта за тази година. От тук нататък се надявам да направя още няколко старта. Целта ми е да си подобря личните постижения за сезона и да сляза на 11,30 сек на 100 м и 23,20 на 200 м. До 10 дни ще стане ясно къде ще стартирам, но определено искам още да се състезавам през този сезон. Още не ми се почива и не ми е до море. Проблемът ми е, че все още бъркам техниката, а не, че не съм готова. А когато нещо ти липса, почваш да правиш глупости. Сложих си преди бягането лепенка на дясното бедро, за да се подсигуря, защото все още след тежка тренировка или по време на състезание чувствам болки от разкъсаното през зимата сухожилие. Няма нищо плашещо. Сложих лепенката за да знам, че съм направила всичко възможно, за да не се стигне до нова травма. Сега с малко масажи и рехабилитация отново ще съм напълно възстановена.

Ивет Лалова емоционално коментира за Гонг новия световен рекорд на 200 метра, поставен от феномена Юсейн Болт. Топспринтьорката на България е била на коментаторските трибуни на Олимпийския стадион в Берлин иказва, че усещането, което е изпитала, влиза в историята на леката атлетика.