Българската спринтьорка Ивет Лалова разкри каква е тайната й за доброто представяне в сериите на 60 метра на Световното първенство в зала в Истанбул.

След като вчера се оказа, че състезателите имат проблеми със стартовата уредба в “Атъкьой Арена”, атлетката ни е получила ценни съвети от своя приятел Симоне Колио от Италия, който също намери място на полуфиналите на 60 метра. Гаджето на Ивет е бил нейният “шпионин” в първия ден на надпреварата.

“Аз имах шпионин вчера, пуснахме Симоне да тества всичко. Шегувам се, разбира се. За атлети с опит и достатъчно концентрация не трябва да има проблем със стартовата сигнализация, но мисля, че днес този проблем е оправен. Той ме предупреди, че първият сигнал се чува от високоговорителите, а вторият от акустиката на залата. И така видяхме потенциални световни шампиони да бягат с ниски резултати, няма как”, сподели Ивет Лалова, след като се класира за полуфиналите в своята дисциплина.

“Радвам се за Симоне, смятам, че той може да запише най-добър резултат за сезона. И оттам и рекорд на Италия. Видяхме, бият го, бият го, и пак старото куче е на световното”, допълни спринтьорката ни.

Ивет Лалова си имала шпионин в залата - гаджето й

източник: Gong.bg, Станислава Кръстева

Симоне Колио, снимка: Reuters