Най-бързата бяла жена в Европа Ивет Лалова ще пропусне старта на Самсунг Диамантената лига в Доха. Националката бе заявена за 100 м, но заради контузията получена в спринта на 100 м в Кавазаки (Яп) на 6 май е преценила да си даде малко почивка до пълно възстановяване. Лалова се прибира днес от Токио директно в италианския град Риети, където ще продължи да тренира за предстоящите стартове от летния сезон.

Президентът на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов ще е ВИП гост на първия турнир от Самсунг Диамантена лига .

Поканата на Карамаринов е от Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) и организаторите на турнира в Катар. Стартът на Самсунг Диамантена лига ще е на 11 май на стадиона в Доха.

На 10-и май Карамаринов в качеството си на президент на Асоциацията на балканските атлетически федерация ще бъде гост на заседанието на борда на Атлетическата федерация на страните от Персийския залив. Сбирката ще се проведе в Доха, а поканата за Карамаринов е от Ахмад Ал Камали, председател на Атлетическата федерация на страните от Персийския залив и член на Съвета на ИААФ.