Европейската шампионка на 100 метра Ивет Лалова ще открие новия летен сезон със състезание на рождения ѝ ден – 18 май. Надпреварата е в италианския град Гавардо.

Сестрата и личен мениджър на най-добрата ни спринтьорка потвърди за Нова ТВ и пълния списък със състезания, в които Ивет Лалова ще участва през първата част на сезона. В избраните турнири влизат и два от най-престижната верига от лекоатлетически надпревари – Диамантената лига.

Като за начало на летния период Ивет ще стартира на турнирите Голдън Гала в Рим и Бислет Геймс в Осло. Състезанията са съответно на 5 и 11 юни, като те ще бъдат излъчвани на живо по Нова спорт. За пета поредна година спортният ТВ канал на Нова Броудкастинг Груп ще излъчва целия сезон на Диамантената лига. Първият турнир е на 9 май от 19:00 ч. в катарската столица Доха.

Извън Диамантената лига Ивет има планирани още няколко старта, като тя отново ще участва и на състезания за турския си клуб "Енка". Надпреварите са съответно на 24-25 май (Европейска купа) и на 31 май и 1 юни. Между двата диамантени турнира в Рим и Осло Лалова има заявка и за участие на турнир в Хенгело, който е на 8 юни.