Минимаратон от 4 километра ще се проведе на 11 октомври (четвъртък) в Борисовата градина в столицата. Начало на надпреварата, която се организира от Алианц България и е част от глобалната благотворителна инициатива Allianz World Run, ще даде бившата европейска шампионка в спринта Ивет Лалова, а стартът е в 18:00 часа.

Събитието е отворено за всички, регистрирали се предварително, а събраните средства ще бъдат дарени на проекти на SOS Детски селища. Бягането ще се проведе на четирикилометрова отсечка от алея в Борисовата градина, а стартът е на входа до езерото "Ариана". Националната и европейска шампионка по лека атлетика Ивет Лалова подкрепя каузата , която призовава към активен начин на живот и съпричастност към нуждаещите се.  "Изключително сме радостни, че за трета поредна година каузата обединява милиони хора в мисията ни да подкрепим нуждаещи се деца от цял свят, като същевременно насърчаваме физическата активност сред обществото.

Минимаратонът, който организираме в София, е кулминацията на глобалната ни инициатива. Призоваваме всички, независимо дали са професионални спортисти, любители, или просто хора, които искат да се разходят в парка с кауза, да се присъединят към нас на 11 октомври, за да създадем заедно един по-добър свят чрез активност, грижа и съпричастност", каза Александър Проценко, председател на Изпълнителния комитет на Алианц България. До този момент бягането се провеждаше само сред служители на компанията в период от 90 дни, в които те засичат физическата си активност чрез мобилно приложение.

С всеки изминат километър се увеличава и сумата, която Алианц дарява на проекти на SOS Детски селища. През 2017 година служителите на компанията изминаха 1.37 милиона километра и събраха над половин милион долара. "Това е страхотна инициатива, в която може да се включи всеки - няма значение дали тичате, или ходите, всяка стъпка има значение. Нека заедно направим света едно по-добро място за децата от SOS Детски селища", призова Ивет Лалова.