Двете спринтьорки Ивет Лалова и Инна Ефтимова не успяха да се класират за полуфиналите в олимпийската надпревара на 200 метра в Пекин. С резултати съответно 23,15 секунди и 23,48 двете останаха извън най-добрите 16, които продължават напред.

Ивет Лалова остана четвърта в серията си, което не й позволи да продължи напред, за писаното от нея време й отреди 18-та позиция в подреждането.

Инна Ефтимова отпадна на четвъртфиналите, след като остана последна (осма) в своята серия. Българката има много по-големи възможности от демонстрираните 23,48 секунди, с които приключи участието си в Пекин.

Според регламента напред продължават първите три.

И двете не се класираха директно на четвъртфиналите, но продължиха, благодарение на постигнатите времена. В първия старт Ивет Лалова направи поправка на своето най-добро постижение за сезона на 200 метра с 23,13 секунди.

Шерън Симпсън спечели серията на Лалова с време 22,60 секунди, а тази на Ефтимова бе спечелена от Рогая Ал-Гасра от Бахрейн с време 22,76 секунди.

Вероника Кемпбъл от Ямайка финишира първа в първа серия с време 22,64 секунди, а Юлия Чермошанская от Русия триумфира в трета серия с най-добро лично постижение от 22,63 секунди.