Участието в късия спринт е само загрявка за 200-те метра на Световното първенство по лека атлетика в Лондон, заяви българката Ивет Лалова в интервю за bgathletic.org.

Полуфинал за Ивет на Световното!

"Симоне беше прав. Мина дълъг месец, в който аз наистина работих много усърдно. Мога да кажа, че толкова старателно не съм тренирала от много време насам, такъв режим, такава диета дори. Дадох всичко от себе си. А Симоне ми каза, че ще се изненадам още на първото бягане колко добре ще се почувствам. Беше ме малко страх от дъжда, защото съм лека спринтьорка и всякакви неблагоприятни условия на мен ми влияят много."

"Имах късмет и наистина се изненадах. Почувствах много добре бягането, в един момент дори си дадох сметка, че ако натисна, мога да се боря с Окагбаре, която беше до мен. Но няма смисъл. За мен 100 метра е загрявка. Реших да бягам 100 метра само за малко повече увереност, да почувствам в какво точно състояние съм и да ми даде добра скорост за 200 метра. Класирането на полуфинал днес не беше толкова важно за мен, въпреки че щеше да бъде мъчно да отпадна още в сериите. За мен бягането на 100 метра е тактическо. Нивото е страшно силно и дори да бягаш 10.95 сек не се знае дали ще отидеш на финал", каза тя.