Бившият четирикратен световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Ивендър Холифийлд е обещал да дойде в България през февруари 2008-а година на турнира Странджа, обяви за БТА от Чикаго президентът на Българската федерация по бокс Марин Димитров. Срещата между двамата станала по време на коктейл, организиран от руската делегация на Световното първенство.

"Стана много хубав прием. От наша страна бяхме аз и академик Емил Жечев. Поканихме на нашата маса Ивендър Холифийлд и му разказахме, че България е организатор на най-стария турнир в Европа. Поканихме го да дойде. Холифийлд изказа съжаление, че не е участвал като състезател на турнира, но заяви, че с удоволствие ще дойде като зрител", обясни още Марин Димитров.

Президентът на БФ Бокс заяви, че е доволен от моментното представяне на българския отбор, въпреки че единствената ни надежда за медал в момента е Борис Георгиев. Според Димитров, в българския бокс в момента има 4-5 души, които са потенциални медалисти на всяко първенство и дори и сега да започва първенството, той едва ли би си променил мнението.

"Всичко това е обект на анализи, които ще направим на първия Управителен съвет, но смятам, че просто лошо стечение на обстоятелствата, малшанс и съдийски грешки са причините за това да имаме само един кандидат за медали съм този момент", каза още Марин Димитров.

Борис Георгиев бил обект на засилен интерес и по време на приема на руската делегация. Руснаците наблюдавали с интерес мача му с китаеца Май, спечелен от българина с 22:17 точки. Те смятат, че Георгиев е прекрасно подготвен тактически, след като успял да си гарантира успеха в първите три рунда и след това да спести сили за следващата си битка.

Според него, недоволството към съдиите от Азия и Африка било повсеместно, а не само от българската делегация, която няколко пъти остро изрази протеста си.

"Видя се, че съдиите от Азия и Африка просто са неподготвени. Вероятно грешките им не са тенденциозни, но са доста фрапиращи и влияят много на изхода от всеки бой. Тези хора просто не са подготвени да ръководят боеве от такъв голям форум. Грешките на съдиите от Европа например се броят на пръсти и едва ли са такива, че да определят изхода от един мач. Срещу европейски съдия няма нито едно оплакване", обясни Марин Димитров.