В петък вечер приключи вторият ден от Откритото Първенство на Словения по голф. Състезателката на Про Голф Спортен Клуб и националния отбор на България, Ивана Симеонова успя да се пребори, да премине къта и да се класира за последните два кръга, където най-добрите 30 ще разпределят челните места и точките за световната и европейската ранклисти.

Вторият кръг предложи доста неприятности на младата ни надежда, но силната воля и добрата подготовка помогнаха на Ивана да остане сред най-добрите в един от най-силните европейски турнири. Кръгът започна с боги на 1-ва дупка, компенсирано веднага с бърди още на 2-ра. Боги и пар на следващите две дупки за да дойде и най-неприятният момент със силен дъжд, гръмотевици, новоднен грийн на 5-та и отказ на официалните лица да прекъснат играта, въпреки категоричните, налични предспоставки за това описани в правилника по голф. Играта през локвите донесе двойно боги на нашата състезателка и 5 удара над пара за първите девет дупки.

Втората девятка възроди играта на Ивана и тя успя да запише един от най-добрите резултати за деня сред всички състезателки на славещите се като едни от най-трудните девет дупки в Европа. Прекрасни дълги удари и стабилна къса игра водеха топката на перфектни позиции за бърди на четири от дупките, но тези  възможности не бяха реализирани за голямо съжаление на всички от екипа на българката. Все пак само +3 на девятката и краен резултат от +8 се оказаха достатъчни за класиране в борбата на най-добрите.

Днес Ивана Симеонова стартира в 6:50 местно време, като в днешният, последен ден кръговете са два, а времето което състезателите ще прекарат на игрището е над 12 часа.