България все пак има шанс да спечели един медал на европейското първенство по класическа борба, което завършва днес в Баку. В категория до 120 килограма Иван Иванов стигна до директна схватка за бронзовия медал, където ще се бори с Миндаугас Мизгаитис (Литва), бронзов медалист от олимпиадата в Пекин преди две години.

Още на старта Иван Иванов загуби от турчина Риза Каялп с 0:2 части (0:1, 0:1). Турчинът обаче стигна финал и изтегли нашия национал в репешажите за бронза. Там състезателят на „Ловеч” надви грузинеца Дмитрий Явакишвили и си осигури мач за отличието в най-тежката категория.

Останалите ни двама представители в последния ден на европейското първенство нямаха този шанс. В категория до 84 килограма Христо Маринов започна с успех срещу румънеца Юрий Малай с 2:0 части (3:0, 2:0), но после загуби от шведа Лени Персон с 0:2 (0:1 0:4).

При 96-килограмовите Калоян Динчев започна също с победа - 2:0 части (1:0, 4:0), срещу именития швед Джими Линдберг, който е призьор от световни и европейски първенства. В следващия кръг обаче нашият национал отстъпи на белорусина Цимафей Дзейниченка с 0:2 (0:1 0:5). Белорусинът стигна финала и също изтегли Динчев в репешажите за бронза. Там обаче той бе спрян от Мирко Енглич (Германия), олимпийски вицешампион от „Пекин 2008”, с 0:2 части (0:5, 0:2).


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.