Младата надежда на смесените бойни изкуства Иван Иванов победи словенеца Едвин Рамдедович в третата минута на първия рунд в мач от престижната бойна верига WFC.

Националът на България спечели с ключ на крака и пълно превъзходство в малкото време на ринга. В това десето издание на надпреварата в словенската столица Любляна варненският боец бе единствения български представител.

Повече от 1600 души в зала „Хала Тиволи” аплодираха техничната игра на гладиатора ни, който след мача сподели, че е бил подготвен и уверен в техническите си и физически умения.

„Тактиката, която бяхме отработили с Николай Добруджански ми помогна. Чувствам се удоволетворен”, сподели Иван.

Спортно-техническият директор на Българската ММА Федерация Теодор Карастоянов, който отпътува със 77-килограмовия боец сподели, че Иван е показал и завидна психическа стабилност преди мача.

„Много съм доволен, Иван се качи на ринга психически стабилен и уверен, изпълни указанията на личния си треньор и напълно доминираше. Това се видя от всички в залата”, обясни Карастоянов.

В шоуто участие записа и силният възпитаник на бразилската школа Витор Нобрега, който бе гласен за съперник на Йордан Радев. През отминалата година, седмица преди пътуването си към България Витор Нобрега бе повален от тежкия грип - AH1N1. Бразилецът лично поздрави българските представители, като е пожелал някой ден да реализира срещата си с български съперник на ринга.

Припомняме, че участието на Иван Иванов в WFC 10 е реализирано благодарение на мениджърската компания „MAXFIGHT” с президент Г-н Любен Джубрилов. Мениджърите, които работят в сътрудничество с БФММА ще продължат и за напред работата си с големите бойни вериги и подпомагането на участието на българи в чужбина.

Малшанс не достигна на другият българин, който късно снощи (27 март) участва в турнир от веригата М1 Селекшън в Амстердам. Борислав Иглев записа загуба срущу германеца Дейвид Бейзиак.