Иван Янкулов и Цветомир Малинов завършиха на шесто място във финал „А“ в дисциплината двойка без кърмчия на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години в Пловдив.
 
Българските състезатели, които във финалната гонка бяха в шести коридор, отново заложиха на увеличаване на темпото във втората половина от дистанцията, но не успяха да се преборят за по-предно класиране в конкуренцията на Нова Зеландия, Австралия, Великобритания, Италия и Гърция и завършиха на последната позиция с време 6:46.28 минути.
 
Шампион в дисциплината стана тандемът от Великобритания – Майлс Бийсън и Хари Гефън, които изминаха 2000 метра за 6:32.43 минути. Среброто остана за двойката от Италия – Лука Вичино и Марко Вичино с време 6:33.12 минути, а бронзовите медали завоюваха австралийците – Джаръд Лорд и Мич Салисбъри, които останаха само на 52 стотни след италианците. Четвърта завърши лодката на Нова Зеландия, а пети бяха представителите на Гърция.
 
По-рано днес другите български състезатели Станислав Григоров и Иван Йорданов завършиха на трета позиция във финал „С“ при двойките скул лека категория с време 6:41.21 минути, което им отреди 15-о място в крайното класиране в дисциплината. Първи в гонката стана тандемът от Австрия, а на втора позиция завърши лодката на САЩ. 
 
За финалите на Световното първенство в Пловдив днес и утре на Гребния канал в града присъства и президентът на Международната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан.