Заместник министърът на спорта Иван Ценов отчете като положителен спортния празник в парка „Заимов”- част от кампанията на министерството „Аз обичам спорта.”

„Ако сме успели да запалим няколко десетки деца за спорт ще е прекрасно, ако са стотици още по-добре. Важно е да убедим и родителите, че е важно за здравето на децата им те да се занимават с активна физическа дейност. Ако едно дете иска да спортува, но не получава подкрепа в семейството си, тогава нещата са невъзможни. В последните 20 години се наблягаше на високото спортно майсторство и затова статистиката е толкова тъжна сега. Подобни прояви трябва да бъдат целогодишни, както и часовете по физическо, водени от нашите звезди. Така убеждаваме подрастващите и семействата им колко е важно движението за здравето на нацията.”- коментира пред Гонг Иван Ценов.

Заместник-министърът на спорта е убеден, че трябва да бъде предоставена възможност за безплатни спортни занимания на подрастващите, а не само това да е според възможностите на деца от семейства с финансови възможности. Дано успее в хода на работата си!