Първият българин в историята на световните първенства по снукър Ивайло Пеков ще играе срещу 54-тия в ранглистата за тази година Маркъс Кембъл в квалификациите за основната схема на Световното първенство по снукър.

Ивайло Пеков вече пристигна в Шефилд, където в сряда и четвъртък ще се подготвя и ще тренира на масите, за да свикне с условията.

Пеков заяви, че трябва да играе на 100%, за да може да победи своя съперник Маркъс Кембъл.

Българинът се закани, че няма да се предаде в нито един момент и ще се бори, докато има шансове срещу 54-тия в ранглистата за тази година.

„Мога да кажа, че съм напълно спокоен и мотивиран. Решен съм да дам всичко от себе си, за да постигна добър резултат. Подготвих се доста добре и няма от какво да се притеснявам“, сподели Пеков специално за Gong.bg.

„Амбициите са ми естествено да победя. Много бих се радвал да спечеля в първия мач. Първоначално се почва с по-малки крачки. Ако победя в първия мач, след това ще мислим за по-сериозни цели. Целта ми е да победя в първия мач“, добави българинът.

„Днес ще почивам, защото пътуването беше дълго. Утре и вдругиден ще поиграя малко, за да свикна на масите. Следващите два дни ще играя по един час, за да усетя какви са условията.“

„На всеки играч основната му цел е да играе на Световно първенство. Напълно съм спокоен и съм уверен в собствените си възможности“, добави първият българин в историята на световните първенства по снукър.

„Това, че представям България носи голяма отговорност. Изключително доволен съм, че аз съм първият българин. Ще направя всичко по силите си, за да представя страната ни на едно високо ниво. Надявам се отпускането на „уайлд кард“ да не бъде за първи и последен път, а това да стане традиция и България да има и в бъдеще представители на Световното първенство.“

„Маркъс Кембъл е един доста стабилен играч. От гледна точка на жребия съм доволен, защото можеше да ми се падне далеч по-труден съперник. Не бива да има отпускане от моя страна. Маркъс е един много сериозен играч. Трябва да играя на 100%. Само така мога да го победя.“

„Аз винаги играя докрай. Нямам намерение да се отказвам в нито един момент. Предишните мачове могат само да ми помогнат. Те са много полезни от към опит и натрупано самочувствие“, каза още Ивайло Пеков.