Трикратният олимпийски победител и световен рекордьор Юсейн Болт ще тича в уличното състезание в Манчестър през май. Спринтьорът от Ямайка ще се състезава на 150 метра в градските игри на 17 май.

 

Най-бързият човек на планетата също така ще има възможност да гледа любимците си Ман Юнайтед в срещата им с Арсенал на Олд Трафорд 24 часа след състезанието. Очаква се по улиците на града да се съберат хиляди фенове на звездата от Пекин.

 

„Много съм развълнуван. Това ще е първият ми път в Манчестър. За първи път ще тичам на 150 метра и за първи път ще се състезавам по улиците, извън стадиона”, заяви Болт.

 

„Обичам надпреварите във Великобритания. Чувствам я сякаш е вторият ми дом. Обикновено стоя в Лондон по време на състезанията в Европа. След като чух за идеята си помислих, че ще е много забавно, нещо ново и вълнуващо.”

 

„Също така съм много щастлив, че ще мога да отида до Олд Трафорд, за да подкрепя отбора си. Исках да дойда на мач от известно време и се радвам, че сега ще имам тази възможност”, обяви фенът на Бербатов и компания Юсейн Болт.