Новият крал в спринта Юсейн Болт се умори от празненства и чествания на уникалния си успех от игрите в Пекин, спечелвайки там три златни медала.

Младият талант с чест прие официалната си седмица в Ямайка, обявена от правителството, но срещите и многото хора, на които трябваше да раздаде автографи му дойдоха в повече.

„Тези седмици с пътувания и празненства бяха доста стресиращи за мен. Сега искам да подновя тренировки, на пистата се чувствам най-уютно.

Юсейн напусна три пъти острова след официалното си завръщане в Ямайка - първия път за кратка ваканция на друг - пазен в тайна карибски остров и другите два за промоционални участия в няколко американски спортни тв канали, както и вариете шоу-програми.

„Имам нужда от мой собствен живот, личното ми пространство просто изчезна. Знам, че когато започна тренировки всичко ще бъде О.К.”- жалва се Юсейн, който очевидно предпочита по-скромен начин на живот.

Иначе до края на годината за него е неизбежно ново дълго пътуване до Европа, за Гала вечерта на ИААФ в късния ноември по традиция в Монако.