Осемкратният олимпийски шампион Юсейн Болт обяви края на своята спортна кариера, разочарован от опита си да стане футболист след великите лекоатлетически постижения.

32-годишният ямайски състезател прекара два месеца в тренировки с австралийския тим Сентрал Коуст Маринърс, но напусна през ноември, след като не успя да постигне споразумение за финансовите си условия.

„Беше забавно. Не искам да кажа, че не е било правилно, но мисля, че не го направихме така, както трябва. Докато живееш се учиш. Беше добър опит, наистина се забавлявах с отбора”, сподели  рекордьорът на 100 и 200 метра.

През октомври Юсейн Болт вкара два гола в първия си мач за футболния клуб, като отпразнува попаденията със запазената си марка за мълния.

Отборът от Австралия не беше единственият, който се интересуваше от него. Малтийския Валета също прояви интерес, но нямаше как да задоволи финансовите му изисквания.

Юсейн Болт, който се оттегли от леката атлетика през 2017 година, заяви, че сега ще се фокусира най-вече върху своите начинания, свързани с реклама.

„Сега се насочвам към различен бизнес. Започнал съм много неща, а други са в процес на подготовка. Опитвам се да бъда бизнесмен сега”, допълни Юсейн Болт.