Суперзвездата на световната атлетика Юсейн Болт е в епицентъра на истинска расистка вихрушка в родната си Ямайка. Сънародниците на тъмнокожия спринтьор го обвиняват, че страда от „комплекс на белите жени“, заради последното му завоевание на любовния фронт.

Модната дизайнерка Любица Кучерова е най-новата изгора на Болт, като двамата се виждат от около шест месеца, и смятат връзката си за „много сериозна“.

Приятел на 28-годишната словачка твърди: „Любовта няма раса – това е връзка между две сърца.“ Три години по-младият от нея атлет обаче е подложен на непрекъснати критики от стана на ямайците, които не са доволни, че си е избрал бяла партньорка, като коментарите стигат до там, че страда от комплекс.

Госпожица Кучерова емигрира в Канада на 14-годишна възраст, заедно с баща си, и е завършила дизайн в Университета в Торонто. Тя живее в Ямайка от 2000-та година, след като „се влюбила“ в острова, по време на ваканция там. Общ приятел я запознал с Болт миналия ноември, след което тя направила материал с него за словашки вестник. Оттогава датира и връзката им. И Юсейн, и Любица обаче предпочитат да не афишират много привързаността си, и прекарват повечето време в имението на Болт в предградията на Кингстън.

Когато се появи в публичното пространство снимка на двамата в целувка, стартира и атаката срещу Болт и неговият избор на жени. В един местен вестник дори бе публикувана карикатура на тъмнокожа жена, с надпис „местна“ на фланелката, гледайки разочаровано как Юсейн тича към обятията на „словашка модна дизайнерка“. Олимпийският шампион дори е оприличен на Тайгър Уудс, който дълго време бе женен за модела Елин Нордегрен, но след това се разведе след като наяве излязоха изневерите му.

Юсейн Болт определено не страда от липса на женско внимание, и често е свързван с различни личности от Ямайка и света.