Спринтьорът от Ямайка Юсейн Болт споредели след победата си в бягането на 100 метра на световното първенство по лека атлетика в Пекин, че единствената ми цел е била победата – нищо друго.

"Аз определено съм щастлив. Стараех се да не се съмнявам в силите си, защото в противен случай можех да претърпя поражение. Аз бях настроен за победа. След полуфинала, който за мен не бе много успешен, треньорът ми каза да не се вълнувам и ми обърна внимание, че в моята глава има глупави мисли. Той ми напомни, че в подобни ситуации съм бил нееднократно и че трябва да се успокоя, да се отпусна и да си свърша работата“, сподели Болт.

„Аз не изпитвах някакъв натиск. Моята цел бе победа. Ако аз исках да продължа своята легендарна история, то трябва да побеждавам. Аз не мога да бъда разстроен от времето.

Когато ти преследваш, то ти е по-лесно, а когато е обратното е по-сложно", коментира атлетът.

Благодарение на днешната си победа на 100 метра Юсейн Болт стана първият деветкратен световен шампион в леката атлетика.

"Когато аз пристигнах в Пекин, аз слушах, че се съмняват в мен, затова не беше просто да си защитя титлата световен шампион. През този сезон не всичко се развиваше при мен успешно, аз жаден за добри резултати, така че днес беше много важно да постигна толкова велика победа", каза Юсейн Болт, цитиран от БТА.