Олимпиадата през 2024-а година е последната възможност за Италия да бъде домакин на летни игри за близкото и далечно бъдеще, категоричен е президентът на местния комитет Джовани Малаго. 

Той обясни, че ако кметът на столицата Вирджиния Раджи отхвърли предложението на за кандидатурата за летни игри, Италия ще може да приеме най-чаканото спортно състезание след поне половин век.

"Ако сега се оттеглим, МОК няма да приеме наши кандидатури за 2028-а и 2032-а година, а може би и за следващите 50 години", каза Малаго в интервю за неаполския всекидневник Ил Матино.

Раджи, която беше избрана на поста кмет на Рим през юни, заяви неколкократно още по време на своята кампания, че е против провеждането на подобен спортен форум в столицата. Очаква се в близките няколко седмици тя да отправи и официално предложение за оттегляне на кандидатурата на италианците.

Италия оттегли и кандидатурата си преди четири години, когато премиерът Марио Монти отхвърли идеята поради финансовите затруднения на страната./БТА