Италианецът Марко Текио от отбора на "Униеуро" спечели третия етап в 65-ата колоездачна Обиколка на България. Той беше най-бърз по 157-километровото трасе от Кърджали до Ивайловград и завърши за 3:50.36 часа. Втори се нареди друг италианец Симоне Раванели от "Униеуро" със същото време, а трети остана Онур Балкан (Турция) от "Брисаспор" с повече от минута закъснение.

Етапът премина много тежко за състезателите, тъй като имаше много изкачвания (две от втора категория и едно от трета) и групата се разкъса.

40-годишният български ветеран Евгени Балев от КК "Несебър", който беше осми в генералното класиране преди етапа, спуска гума и изостана. Доста добре се представи 19-годишният Николай Генов от КК "Цар Симеон 1898" (Пловдив). Той спечели премията за активност малко след Харманли и финишира между първите в етапа.

С успеха днес Марко Текио излезе начело в генералното класиране и утре ще облече жълтата фланелка на лидер, както и бялата за най-перспективен млад състезател до 23 години в етапа. Андрий Братащук от отбора на "Колс" продължава да води в подреждането за най-добър катерач, а Евгений Собал (Беларус) от "Минск Сайклинг Тийм" е лидер в класацията за активност.