За пръв път в историята на българското плуване двама наши представители попадат в топ 3 на крайното класиране на Гран При по плувен маратон. Рано тази сутрин в мексиканския град Чиапас бе последният старт, в които взеха участие Петър Стойчев и Тихомир Иванчев. Стойчев вече си бе осигурил седма Световна купа в плувния маратон, но въпросът бе дали Иванчев ще запази третото си място.

Младата ни надежда финишира на 12-та позиция и остана на една точка пред германеца Александър Студински. Петър Стойчев завърши трети в плуването в каньона Сумидеро.

"Изключително съм щастлив и доволен от крайното класиране. Да ви призная не бях очаквал в началото Тихомир да завърши трети. Момчето обаче доказа, че с много труд и постоянство може да се нареди сред най-добрите плувци в света. Това е исторически ден за нас, защото до момента никога не сме имали такъв успех", заяви треньорът Красимир Туманов.

Стойчев остава в Мексико, за да плува другата седмица в последния старт на 10 км, която е олимпийски дисциплина. Състезанието ще бъде Канкун.