На изключителен финал станаха свидетели зрителите в столичната зала „Джой стейшън” по време на 86-то издание на Националния турнир по боулинг „Фантастико оупън”. За първи път в историята на шампионата в битка за първото място излязоха 82-годишния индонезиец Сумартава Чакраватая и 12 годишния Арсений Подлипски (България). Двамата определиха победителя в последната група „С” и с играта си заслужиха аплодисментите на публиката. Сумартава Чакраватая триумфира с купата , след като се наложи над 70 години по-младия си съперник с 166:145 точки.

Големият финал в елитната група „А” спечели Мариана Метексинова, която победи убедително Радка Дангова с 180 на 158 точки. Изцяло женския финал в турнира накара мъжката част от играчите да изгледат с голям интерес финалната игра. Във втория финален степладер Метексинова се справи с Диан Динев, който остана трети, а четвърти завърши Дарин Траянов. Шампион в Група „ В” стана Живко Димитров, който накрая победи Станимир Върбев с 164 на 158 точки.

Надпреварата беше с награден фонд от 5 000 лева. Следващият турнир от веригата „Фантастико оупън” ще бъде от 16 до 22 март тази година, отново в „Джой стейшън”- Студентски град.