Двукратният европейски шампион по хандбал за мъже Испания мечтае за трета титла, след като на полуфиналите победи Дания, докато в другия мач Швеция изненада олимпийските шампиони от Франция. Испанците взеха реванш срещу Дания за Олимпийските игри и се наложиха с 29:25. Изключително представяне направи вратарят им Гонсало Перес, който направи 14 спасявания, а 11 гола вкара хандбалистът на Барселона Алейш Гомес.

Отборът на треньора Жорди Рибера ще се опита да спечели трета поредна европейски титла след триумфите през 2018 и 2020 година. Подобна серия от успехи е била по силите само на големия тим на Швеция, който е три пъти европейски шампион през 1998, 2000, 2002. На финала н неделя Испания ще се изправи точно срещу Швеция.

В петък късно вечерта тимът на Глен Солберг победиха Франция 0 34:33 въпреки отсъствието на голмайстора Хампус Ване, дясното крило Никлас Екберг, както и Феликс Клаар и Лукас Сандел, които дадоха положителни тестове за КОВИД-19. Джим Гогфридсон вкара 9 гола от 10 опита за стрелба срещу "петлите". В края на мача Франция имаше шанс да изравни, но вратарят на скандинавците Андреас Паличка спаси два удара на Людовик Фабрегас, като вторият изстрел бе 10 секунди преди последния съдийски сигнал. В неделя Франция ще се срещне срещу Дания в мач за третото място в повторение от финала на Олимпийските игри в Токио.