В съвременния спорт, особено, когато става дума за субективен спорт, в който се намесват много интереси, рядко могат да се видят жестове на признание и феърплей, какъвто направи Ирина Винер към Силвия Митева преди Световното първенство, което се провежда във Франция.

В последното си съчетание в надпреварата на отделните уреди най-добрата българска гимнастичка излезе с ново трико, с което за първи път играе на състезание.

Любопитното е, че екипът е личен подарък на селекционера на руския национален отбор по художествена гимнастика към Силвия Митева и дори с просто око може да се види, че е изключително скъпо.

Още преди началото на надпреварата във Франция Ирина Винер е направила този жест към грацията ни. Силвия обаче го запази едва за последното си изиграване в четвъртия ден от шампионата, за съчетанието с лента. Именно тази композиция донесе на българката втори бронзов медал на страната ни от първенството на планетата в Монпелие.

Интересното е, че суперлативите и жестовете от страна на най-влиятелната жена в художествената гимнастика, са истинска рядкост. Освен трикото обаче, Ирина Винер даде своето признание за българската художествена гимнастика като цяло, както и към Илиана Раева, още по време на Световната купа в София преди месец.