Главният треньор на националния отбор на Русия по художествена гимнастика Ирина Винер смята, че независимо от интригите, които са съпътствали тима преди Олимпиадата в Пекин, грациите на „Сборная” са заели заслужено първите места.

Евгения Канаева спечели убедително златото в индивидуалния многобой в Китай, а съдийската комисия присъди първото място на ансамбъла на Русия.

„Нашите момичета се представиха блестящо. Подготовката им беше съпътствана с различни интриги, но момичетата изпълниха съчетанията си така, все едно нищо не се бе случило”, коментира представянето на руските гимнастички Ирина Винер.

„Женя Канаева спечели с три точки и половина пред втората. За първи път в историята 18-годишна състезателка взима златото с 3,5 точки повече – това е просто непостижимо. Ансамбълът ни също зае първото място. Сега е трудно да се каже кой ще стане шампион на Олимпиадата в Лондон през 2012 година”, добави главният треньор на националния отбор на Русия.

„Хайде да не пришпорваме нещата. Но мисля, че Женя Канаева, ако е здрава, ще се състезава дълго. Обърнете внимание, има разлика в буквите с фамилията на Кабаева”, уточни Ирина Винер.

„Ще запомня Олимпиадата в Пекин с това, че беше трудно да се готвим за нея. Имахме предимно неспортни пречки”, завърши Винер.