Олимпийският ни медалист Йордан Йовчев пътува утре за Световното първенство по спортна гимнастика в Лондон. Йовчев, който е и президента на родната федерация и генералният секретар Красимир Дунев тръгват за Англия от София, а останалите ни национали ще пристигнат в Лондон утре от Франция.

„Бяха там на двуседмичен лагер там. Подготовката е минала добре, но за съжаление един от нашите фаворити – Еди Пенев, който се подготвяше в Америка се контузи. Имахме уверението, че ще се оправи и ще участва, но лекарят на университета, където се готви Еди, каза, че е разкъсал връзки на глезените и няма да може да участва в Лондон. Наистина имаше шансове за финал на земя, а даже и за медал. Сега ще разчитаме основно на Данчо, естествено на халки. Дай Боже и останалите момчета Александър Марков и Александър Батинков също да направят едно добро класиране на Световното първенство”, заяви Краси Дунев пред Гонг.

„На Данчо му се събраха доста неща, но всички знаем, че той е боец и винаги е показвал едно невероятно представяне на състезание. Надявам се да спечели медал. Той самият казва, че не е подготвен, но той винаги отива и печели. Вярвам в доброто му представяне”, коментира още Дунев.

Колкото до ремонта на зала „Раковски” Краси Дунав сподели: „Ремонтът върви. Имаше лек застой. Ние се борим да се направи основен ремонт и да стане база на световно ниво. Имаме уверенията, че ще се отпуснат повече пари и ще се направят подобренията, които ние искаме.”