Очаквано Изпълнителното бюро на БОК даде оценка „добър” за представянето на българските спортисти в Пекин на срещата си днес.

„Естествено, ако сравняваме медалите ни с тези от предишни Олимпиади- положението е тежко. Такива кризи в спорта са преживели и великите сили, важно е оттук нататък какво ще направим. Трябва да се вземат спешни мерки и това е ясно на всички.”-казва пред Гонг ген.сек. на БОК Белчо Горанов, който е рожденик днес.

Най-дискутирана бе темата „олимпийска подготовка”. Бюрото реши да направи промени в най-важната комисия. Вече няма да има двама председатели, както досега- Весела Лечева и Стефка Костадинова, а отговорността изцяло бе гласувана и поверена на Валентин Йорданов. Той до следващото заседание през ноември ще трябва да предложи между 7 и 9 членове на комисията за олимпийска подготовка.

Иначе още по темата Пекин, генералният секретар Белчо Горанов заяви: „Нашето представяне е добро на фона на всичко случващо се в държавата.”

Въпросът е докога лошите бази и малкото пари ще са извинение за резила на някои наши спортисти, за които в последствие се разбира, че не са били никак зле финансирани?! Отговорът на този и куп други въпроси по проблемите на спорта в България БОК ще търси на кръгла маса в края на октомври или средата на ноември. Мотото е вече ясно, дискусията ще е съвместно с ДАМС.”Представянето ни в Пекин с поглед към игрите в Лондон през 2012-та”.

Дискусии, приказки и пак май много шум за нищо… Макар, че крайно време е БОК и ДАМС заедно нещо да променят, нещо за доброто на спорта. Като инициативата „Олимпийски надежди”. Тогава похвалихме Стефка Костадинова, но имаше защо. Сега тя отново е на ход, чакаме резултат.